Čínské nudle s vůní grilovaného kuřátka

14. ledna 2010 v 9:45 |  Recepty
Čínské či vietnamské nudle používám občas, jednou - dvakrát do měsíce, jako výhodný polotovar. Kupuji klasické, širší, ale pro rychlou večeři či chuťovku se dají stejně dobře využít i čínské polévky.
Ne všechny nám chutnají, ne vždy zbydou (jíme je se synem v suchém stavu místo chipsů). Polemiky o jejich vhodnosti či nevhodnosti zařadit je do jídelníčku nechám prosím stranou... Je to prostě něco, co se dá rychle a snadno využít.

Abych se vrátila k receptu samotnému. Toto jídlo dělám vždy, kdy manžel ohlásí, že dnes VAŘÍM JÁ, tedy jako on. Znamená to jediné - k večeři či obědu bude grilované kuře. Pro tři lidi je to dost, já osobně moc nemusím, takže vždy "ušetřím" minimálně jedny prsíčka, plus zůstane kus kostřičky, která se dá ještě obrat před tím, než ji zmasakrují kočky domácí.

Druhý den budou tedy jedním z chodů Čínské nudle s vůní grilovaného kuřátka.
Ingredience : prsíčka, popř. další zbytky z grilovaného kuřete, pórek (máme svůj), čínské popř. klasické zelí, kapie - čerstvá paprika popř. v nálevu, mrkev (kdo nemusí, nemusí ...), česnek, cibule, koření, olej, jeden balíček čínských nudlí (cca 200 g) popř. 3 čínské polévky.
Postup : na trošce oleje orestujeme prsíčka, pokrájená na větší kousky, maso z kostry obereme a dobré přidáme. Křupavé kousky vybereme, do výpeku dáme kostičky, popř. půlkolečka cibule, necháme zesklovatět. Mrkem nastrouháme na dlouhé slzičky nebo pokrájíme na velmi jemné nudličky, pórek na kolečka, zelí klasicky na jemno. Pokud máme čerstvé papriky, pokrájíme na hranolky - společně s ostatní zeleninou dáme na cibuli (pórek můžeme použít i místo cibule ...). Pokud použijeme čínské polévky, dva sáčky se solí a olejem dávám na zeleninu, pokud máme klasické čínské nudle, ochutíme sojovkou nebo rybí omáčkou, na co jsme zvyklí, pepřem, solí, utřeným česnekem. Necháme jen lehce podusit, v případě použití kapie v nálevu ji dáme až do hotového jídla. Používám i nálev z těchto paprik na zalití zeleniny před dušením. Ve woku je vše rychlejší. Veškerou tekutinu necháme odpařit, vydusit.
Mezi tím si zaliju nudle, do polévkových přidám po sáčku ochuceného oleje a soli, do klasických pár kapek sojové omáčky.
Pak už jen vše smícháme na pánvi, necháme prohřát a ihned podáváme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama