Co s rybízem ...

24. července 2010 v 9:56 |  Recepty
Jediné, čemu se letos dá se říci že daří ... je rybíz. Červený a bílý ... černý chudák dozrál takovým tempem, že se z něj přimo na keřích stal vinný nápoj.
Tak, a teď co s rybízem .... Mám ho ráda, to ano, ale tolik se ho opravdu sníst nedá. A džemy letos dělat nebudu, mám ještě z lonějška (a možná i z předlonějška .... - tím, že starší kluci nejsou tolik doma, nemám to na co spotřebovat nebo je nemá kdo sníst ...). Peču koláče, dávám do pohárů, miluju palačinky s tvarohem a rybízem - ou jéééé ta sladkokyselá kombinace je fakt fajn, stejně tak na koláč s pudinkem, boží ...
Včera jsem narychlo udělala klasickou litou buchtu, je dobrá, rychlá a jedlá ... a hrnečková, nic se neváží ... kromě drobenky
JEDNODUCHY KOLÁČ S RYBÍZEM
Ingredience : 3 hrnečky polohr. mouky, 1 necelý hr. cukru krupice, 1/2 hrnku oleje, cca 1 hrnek mléka - dle potřeby, 3 vejce, šp. soli, 1 prášek do pečiva, citronová šťáva, kokos na vysypání plechu, ovoce a vanilkový cukr, na drobenku : 10 dkg hrubé mouky, 10 dkg cukru krupice nebo krystal, 8 dkg másla nebo hery, hrst kokosu,
Postup : ušleháme vejce s olejem a cukrem a šp. soli do pěny, přisypáváme mouku s práškem a ředíme mlékem, aby bylo těsto tak středně tekuté (je to litá buchta, že ...), nakonec dáme citronovou šťávu. Vymažeme a vysypeme si plech (dávám kokos a hrubou mouku), předehřejeme troubu na 190°C. Těsto vlijeme na pekáč, posypeme souvislou vrstvou rybízu, který posypeme vanilkovým cukrem, užmouláme drobenku a rozdobíme na rybíz. Dáme do předehřáté trouby, cca 5 - 10 minut pečeme na 190°C, dopékáme tak 20 minut na 170-180°C - podle toho, jak trouba peče. Necháme vychladnout. Tedy pokud to vydržíte, já většinou první řadu sním ještě teplou, v lepším případě vlažnou ....
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama