CUKETOVÁ KOLEČKA

10. srpna 2010 v 12:47 |  Recepty
ŽAMPIONY PODRUHÉ
...

Ingredience : štíhlá cuketa (tak do průměru 6 cm) - nepoužila jsem celou, zbytek (tak 1/5) jsem použila na zahuštění nedělní omáčky, sůl, pepř, česnek (nejlépe celá palička), bylinky (bazalka, libeček, zelená petrželka), pokud máte žampiony - tak samozřejmě žampiony, na trojobal : hl. mouka, vejce, strouhanka
Postup : Cuketu nejlépe několik hodin před vlastním obalením nakrájíme na cca 1 cm kolečka i se slupkou, osolíme z obou stran a necháme "vypotit". Vodu sléváme nebo dáme rovnou na cedníček či síto.
Osušíme, potřeme česnekem utřeným s troškou soli, lehce opepříme (nemusí být). Obalujeme v hl. mouce, rozšlehaných vejcích, do kterých přidám trošku soli, pepře a sekaných bylinek dle chuti či možností, a ve strouhance.
Žampiony rozpůlíme, osolíme, opepříme, obalíme jako cukety. Smažíme rychle ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. S brambůrky a zeleninových salátem - vše z vlastní zahrádky - to prostě nemá chybu.
Jak se potily ...


A jak už na mě skoro nezbyly ...
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama