Knedlíčky, které se staly hitem

14. září 2010 v 20:30 |  Recepty
Kdysi dávno, v začátcích časopisu Anno, které vydávala Nova, jsem našla tento recept .... V tu dobu jsme na tom opravdu nebyli dobře finančně a uvedené suroviny se přímo nabízely k vyzkoušení. Měli jsme zahradu v zahrádkářské kolonii, jablka jsme vozili do výkupu na mošt, protože se opravdu nedaly zkonzumovat nebo jinak zpracovat.
Navíc jsme měli i dva velké ořešáky, takže další surovina celkem bez nákladů .... Rodina si je zamilovala, mají je rádi dodnes, i když jsou to už chlapi a sladká jídla moc nemusí (to zase přijde, znám z vlastní zkušenosti ...). Před časem jsem tento recept dala na living, ani nevím, na jaké vlákno už to bylo ... a staly se hitem i zde ..... Takže pokud máte chuť na něco sladkého, celkem nenáročného na přípravu a o financíh ani nemluvě, zkuste a ochutnejte ....

Jablíčkové knedlíčky
Ingredience : 500 g jablek (čistá hmotnost - tedy jablka oloupaná, zbavená jadřinců), 140 g hrubé mouky, špetka soli. Na hotové: strouhané ořechy, cukr, máslo, skořice ...
Postup : Jablíčka nahrubo nastrouhat, propracovat (nejlépe rukama) s hrubou moukou a špetičkou soli. Nechat stát cca 1 hodinu. Poté lžící odebírat těsto cca ve velikosti větší meruňky, ale to si každý zvolí sám ... v hladké mouce obalit a vymodelovat kulatý knedlíček. Vaříme podle velikosti 5-8 minut (poprvé vyzkoušet ...). Podáváme polité máslem, oslazené, sypané skořicí a strouhanými ořechy nebo strouhaným tvarohem, také jsme zkoušeli se strouhaným perníkem a kysanou smetanou ... prostě kdo má co rád. S ořechy jsou ale nejlepší
... a ta kašička, co vznikne z máslíčka, skořiče a oříšků .... OU JÉÉÉÉ, to je lahoda ...

Těstíčko ...

Příprava .....

Dobrou chuť ....
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama