CUKROVÍČKO, CO MÁM V PLÁNU .....

22. listopadu 2010 v 16:00
atím nevyzkoušené, takže bez záruky ....

Kokosový salám:
Ingredience : 250 g kokosu, 1 Salko, 100 g sušeného mléka.
Postup : Vypracujte těsto, rozdělte na 3 díly - bílý, kakaový, růžový (barvivo). Vyválejte 3 barevné válečky, zamotejte, obalte v kokosu.
Kokosové válečky:
Ingredience :
1. hmota: rozpustit 150 g másla a 5 lžic rumu. Vmíchat 250 g krupice, 180 g mletého cukru - přejít trochu varem.
2. hmota: uvařit 2 žloutky, 2 lžíce mléka, 1 vanilkový cukr a 80 g mletého cukru - musí vařit. Vmíchat do první hmoty a nechat vychladnout.
Postup : Tvarovat válečky, namáčet do řídké citronové polevy a obalovat v kokosu.
Pantoflíčky:
Ingredience : Smícháme 90 g moučkového cukru, 70 g másla, 150 g mletých piškotů, 2 lžíce mléka, 4 lžíce rumu a 2 lžíce kakaa.
Postup : Vypracujeme těsto, plníme do úlkových formiček, vyklepneme, naplníme máslovým krémem a dáme do lednice ztuhnout. Rozkrojíme, přilepíme krémem na upečený oválek z lineckého těsta a dozdobíme.
Kokosovo-citronové čtverečky:
Ingredience :
500 g dětské krupičky, 350 g moučkového cukru, 250 g Omega, hrst kokosu, 12 lžic rumu, 80 g másla. Do rozpuštěného tuku nasypeme krupičku, cukr, kokos, přidáme rum a máslo a vypracujeme těsto. Přes mikroten vyválíme, polijeme citronovou polevou, posypeme kokosem a necháme ztuhnout. Krájíme čtverečky.
Čokoládové košíčky:
Ingredience : 4 čokolády "Ledové kaštany", 250 g 100% tuku Omega, 1 lžička kakaa.
Postup : Ve vodní lázni rozpustíme tuk, přidáme čokoládu, kakao a vymícháme hladkou směs (nesmí vařit). Do papírových košíčků nalijeme trochu čokolády, necháme ztuhnout a dáme trochu ořechové nádivky. Svaříme 1/2 dl mléka a 1/2 dl rumu, přidáme 180 g mletého cukru, 200 g mletých ořechů nebo kokosu a necháme vychladnout. Naplněný košíček zalijeme čokoládou a ozdobíme lískovým oříškem.
Brambůrky:  
Ingredience : 1/4 kg dětské krupice, 1/4 kg práškového cukru, 100 g másla, 4 lžíce vody, 1/2 lahvičky mandlové tresti, balíček dětských piškotů, kakao práškové, práškový cukr na obalení, rum.
Krém: máslo, cukr, žloutky, kakao.
Postup : Z krupice, cukru, másla, vody a tresti připravíme těsto, necháme 24 hodin odležet v lednici v igelitu. Propracujeme, rozválíme, vykrajujeme kolečka o průměru 8 cm. Piškoty slepíme kakaovým krémem, namočíme do rumu a zabalíme do těsta, obalíme ve směsi z kakaa a cukru.
Čokoládové tyčinky:
Ingredience : 210 g hladké mouky, 20 g kakaa, 70 g mletého cukru, 40 g mletých ořechů, 140 g tuku, skořice, citronová kůra, vanilka
Postup : vypracujeme těsto, upečeme ve formičkách, slepujeme máslovým krémem, konce máčíme v čokoládě a v kokosu.

Skořicové pečivo (zdroj : Pošli recept)
Ingredience : 125 g hladké mouky, 125 g hladké špaldové mouky, 100 g hery, lžička skořice, 2 lžíce medu, 1 lžička kypřícího prášku, 1 žloutek, 1 bílek, 3 lžíce zakysané smetany, 3 lžíce citronové šťávy, 2 lžičky kakaa, krystalový a moučkový cukr na posyp.
Postup :
Do mísy prosejeme obě mouky, kypřící prášek, kakao, přidáme ostatní ingredience kromě bílku a samozřejmě cukru na posyp. Zpracujeme vláčné těsto, necháme v lednici uležet. Z okrajovaných kousků uválíme proužky cca 5 mm silné a vážeme věnečky, preclíky, tvoříme esíčka, šnečky .... Klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme bílkem a sypeme hrubým krystalovým cukrem. Pečeme v troubě pri 180°C cca 15 minut. Před podáváním můžeme ještě pocukrovat moučkovým cukrem (popř. smíchaným ještě skořicí pro skořicomilce, mezi které patřím já ....).
Ukládáme do krabice, kam můžeme pro rychlejší změknutí dát měsíčky jablek (na folii, alobal), ovšem musíme myslet na to, že je třeba
Křehké medové dortíčky   (zdroj : speciál Překvapení)
Ingredience : 250 g hladké mouky, 125 g hery, 100g cukru moučka, 1 žloutek, 2 lžíce tekutého medu, 1 lžička sody, špetka skořice (já dám určitě víc !!! a možná i perníkové koření a citr. kůru)
Krém : 250 g másla, 100 g cukru moučka (dám asi víc ....), 500 ml mléka, 1 a ½ vanilkového puding. prášku
Postup : Z uvedených surovin zpracujeme těsto, necháme min. 2 hodiny odležet. Vyválíme tenký, cca 2 mm vysoký plát, vykrajujeme malá kolečka. Upečeme při 180°C do zlatova. Z mléka a puding. prášku uvaříme hustou kaši, necháme vychladnout. Z másla a cukru vymícháme krém a
po částech přidáváme vychl. puding. Tři kolečka slepujeme krémem, potřeme také boky a obalíme v oříšcích. Horní část postříkáme do mřížky čokoládovou polevou.

Peprmintové pralinky:
Ingredience : 200 g hořké čokolády, 2 balíčky peprmintových bonbónů v čokoládě, 1 dl smetany ke šlehání, čokoládová rýže nebo strouhaná čokoláda na ozdobu.
Postup : Postup: Bonbóny a čokoládu nasekáme a ve vodní lázni pomalu rozpustíme. Smetanu přivedeme k varu, smícháme s rozehřátou směsí a za stálého míchání povaříme chvilku do zhoustnutí. Pak odstavíme a necháme zchladnout. Rukama tvoříme kuličky a obalíme je v strouhané čokoládě.
Burizonová mozaika:
Ingredience :  1 dl oleje, 2 dl ječmenného sladu ( ze zdravé výživy ), podle chuti rozinky v rumu, oříšky, semínka slunečnice, dýně, mandle, 3 balíčky burizonů.
Postup : Rozehřejeme olej, přidáme slad. Za stálého míchání vytvoříme pěnu a ihned stáhneme z plamene. Do horké hmoty vmícháme nasekaná jádra a semínka, burizony tak, aby bylo vše propojeno sladem. Na plech vymazaný olejem vyklopíme hmotu, rukama namočenýma ve vodě urovnáme a upěchujeme. Po ztuhnutí krájíme na kostky. 
Jogurtové hvězdičky:
Ingredience: 210 g hladké mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 100 g Hery, 70 g moučkového cukru, 2-3 lžíce bílého jogurtu, 3 lžičky citrónové šťávy. Na ozdobení: čokoládová poleva a cukrové perličky
Postup :
Z ingrediencí vytvoříme těsto, vyválíme, vykrajujeme hvězdičky a pečeme při 200 °C, až vyběhnou a zpevní. Zchladlé poléváme čokoládou a sypeme stříbrnými perličkami.
Poznámka: Tento recept je z časopisu Apetit 12/2004. Moc nám hvězdičky chutnaly, jsou sympaticky málo sladké :-))
Kuličky z krupičky - nepečené:
Ingredience :250 g dětské krupičky, 500 ml mléka, 250 g moučkového cukru, 5 lžic rumu, 125 g másla, čokoládová poleva tmavá a bílá.
Postup : V mléce uvaříme krupičku, POZOR hodně to zhoustne. Necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem, po částech zašleháme kaši a dochutíme rumem. Zahustíme strouhanými piškoty podle potřeby. Rukou tvoříme kuličky, máčíme v tmavé čokoládě a ztuhlé dozdobíme bílou polevou. Jsou výborné a málokdo by hádal, že jsou z krupičné kaše.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Petra Petra | Web | 24. listopadu 2010 v 21:04 | Reagovat

Májo, teda koukám, že konám návštěvu v (ne)pravý čas. Já totiž taky řeším pečení a raději na tvoje recepty ani nekoukám, protože bych asi nutně nějaký přidala k těm mým, už namyšleným, jejichž celkový počet se už teď vyšplhal přes dvacet druhů;-). Ale teda některý vypadají náramně, tak určitě vyzkoušej a dej pak reference, příští rok třeba taky přidám a zařadím do repertoáru:-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama